Momenteel werken wij aan onze webportal. Onze excuses voor het ongemak. Neem contact op met onze afdeling Verkoop +31 (0)40 20 88 582
Momenteel kan de prijs voor dit artikel niet worden getoond. Probeer het later nog eens of neem contact op met onze afdeling Verkoop +31 (0)40 - 20 88 582 of stuur een e-mail naar verkoop@mcb.nl
Dit product is momenteel niet leverbaar.

MCB Blog

Titanium en titaniumlegeringen: wat moet je weten?

Titanium en titaniumlegeringen: wat moet je weten?

10-05-2019, Arno van Wijnen, Tags:Titanium
Titanium is bijna de helft lichter dan RVS, wat vooral bij constructies van transportmiddelen als vliegtuigen belangrijk is. Bepaalde gelegeerde titaniumsoorten hebben ook een hoge sterkte. Dat geldt overigens niet voor de pure titaniumsoorten. 

Titanium: ‘een metaal van de goden’

07-01-2019, Arno van Wijnen, Tags:Titanium
Vóór de Tweede Wereldoorlog was titanium, oftewel titaan, een verleidelijk laboratorium curiosa voor met name metallurgen die mogelijkheden zagen in de combinatie van sterkte en licht gewicht. Ondanks hun verwoede pogingen om titanium in grotere volumes te produceren, lukte het hen alleen om titanium in oxidevorm te produceren voor gebruik als witte kleurstof voor o.a. verf.
Titanium: ‘een metaal van de goden’

Acht veel gestelde vragen over titanium

01-10-2018, Arno van Wijnen, Tags:Titanium
Onze collega Arno van Wijnen krijgt regelmatig vragen over titanium, één van zijn specialiteiten. Hieronder worden acht veel gestelde vragen beantwoord.
Acht veel gestelde vragen over titanium

Titanium in lichaam en water: waar moet je op letten?

09-05-2017, Arno van Wijnen, Tags:Titanium
“Ik was laatst in het ziekenhuis voor het vervangen van mijn aorta. Ze moesten mijn borstbeen doorzagen en na de operatie weer aan elkaar maken, dat doen ze met heel zuiver titaan ELI: ‘Extra Low Interstitial’. Dat moet ook wel bij medische toepassingen, omdat teveel vervuiling kan zorgen voor afstoting door het lichaam.” Arno van Wijnen is titaniumdeskundige bij MCB Specials, en kent ook de praktische kant van het materiaal.
Titanium in lichaam en water: waar moet je op letten?

MCB Specials: Metalen voor bijzondere toepassingen

07-04-2017, Arno van Wijnen, Tags:Titanium
Een paar weken geleden zijn we benaderd door maakindustrie.nl, een nieuw online platform dat over uiteenlopende onderwerpen in, jawel, maakindustrie van Nederland publiceert. Journaliste Janet Kooren heeft onze Arno van Wijnen geïnterviewd over een tweetal interessante onderwerpen. Dit artikel is daarvan het resultaat, maar er staat nog meer op de planning!

Titanium buigen: waar moet je op letten

13-02-2017, Arno van Wijnen, Tags:Titanium
“We worden steeds vaker betrokken bij het ontwerp van de klant. Wij komen dan ook met een voorstel voor het materiaal, en vertellen soms ook wat over het buigen ervan. En bij titanium (of titaan) is buigen niet eenvoudig, sommige plaatbewerkers beginnen er niet eens aan.”
Titanium buigen: waar moet je op letten

Titanium verspanen: waar moet je op letten?

31-01-2017, Arno van Wijnen, Tags:Titanium
“Er wordt wereldwijd maar 200.000 ton titanium per jaar gemaakt, maar het is enorm in prijs gedaald vanwege betere productietechnieken. De productie zal dus nog wel groeien. Het materiaal is erg roestbestendig door de enorm sterke oxidelaag, die snel gevormd wordt. Dat is een heel dunne laag, qua verhoudingen moet je denken aan een speelkaart die op een gebouw ligt.”
Titanium verspanen: waar moet je op letten?

Chat

Om u beter van dienst te kunnen zijn, vragen wij u om onderstaande velden in te vullen om de chat te starten.

MCB is beschikbaar van 8:00 tot 20:00 uur 's avonds.

Chat nu